#1 Lisäravinnevertailu Lisäravinteet parhaaseen hintaanEtsi & Löydä
Vertaile & Osta
EtusivuArrowOppaatArrowHiilihydraatit

Hiilihydraatit

Hyylihydraatit ovat energiaa, jotka sisältävät todella paljon ravintoaineita. Ne muodostavat isoimman osan keskimääräisestä energiansaannista, mitä ihminen tarvitsee. Nimi sen jo kertoo mitä ne ovat eli kemiallisesti hiilen hydraatteja koostumukseltaan.

Lähiaikoina suosiossa on ollut vähähiilihydraattiset dietit ( Atkins, Keto, LCHF ), niin silti on selvää, että sillä miten paljon saat hiilihydraatteja niin on positiivinen vaikutus koska se vaikuttaa suorituskykyyn ja palautumiseen.

Hitaat Hiilihydraatit

Kaikista yleisin hitaista hiilihydraateista markkinoilla on fruktoosi. Yleisesti kaikilla hitailla hiilihydraateilla on matala GI ( eli Glykeeminen Indeksi ). On olemassa tuotteita, jossa on pelkästään hitaita hiilihydraatteja, mutta myös sellaisia jossa on hiilihydraattien yhdistelmiä mikä sisältää osan hitaita hiilihydraatteja.

Suosituin hiilihydraatinlähde fruktoosi on helpommin sanottuna sokeri mikä on hyvä lähde sen hitaan imeytymisen takia.

Nopeat Hiilihydraatit

Varsinkin urheilijoilla kovan treenin jälkeen kehossa oleva lihasglykogeenivarasto on tyhjentynyt. On todella tärkeää muistaa täyttää glykogeenivarastot enne kuin teet seuraavan kovan treenin, koska silloin lihakset saadaan palautumaan hyvin.

Nopeiden hiilihydraattien käyttö varsinkin treenin jälkeen kiihdyttää insuliinin vapautumista ja sitä, että glukoosi menee lihaksiin.


Lisäravinteetnetistä.fi
Parhaat lisäravinteet parhaaseen hintaan.
Kategoriat
ProteiinijauheetPre-WorkoutRasvanpolttajat
 
KreatiinitVitamiinit & terveys
Lisätietoa:
Tietoa meistäOta yhteyttä
TietosuojaselosteTwitterFacebookInstagram