Omega-3 ja rasvahapot

Omega-3 rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden hiiliketjun ensimmäinen kaksoissidos metyyliryhmän päästä laskettuna on kolmannessa hiili-hiili sidoksessa.

Ihmisen elimistö tuottaa jonkin verran tätä rasvahappoa, mutta sitä ei usein synny välttämättä terveyden kannalta optimaalista määrää, jonka takia tämä on yksi suosituimmista ravintolisistä. Nillä on suuri vaikutus ihmiselimistön laaja-alaiseen hyvinvointiin ja terveyteen. Ne auttavat verisuonia, hermostoa ja rauhasten toimintaa.

Rasvahapot vaikuttavat myös psyykeeseen sillä rasvahapot ylläpitävät vireystasoa. Tutkimusten mukaan rasvahappovalmisteet eivät kuitenkaan auta lukihäiriöissä.

Myös sydämen toimintaan ja terveyteen rasvahapoilla on vaikutusta. On todettu näyttöä, että tarpeellinen omega-3 saanti vähentää sydän- ja verisuonitautiriskiä. Samoin omega-3 rasvahapot auttavat diabeteksen ennaltaehkäisyssä.

Omega-3

Omega-3 on tärkeä lisäravinne, koska se sisältää tärkeitä rasvahappoja kehon hyvinvoinnin kannalta.

Se kuuluu rasvahappoihin jotka ovat monityydyttymättömiä ja ne ovat ihmiselle välttämättömiä. Kyseistä rasvaa on saatava ravinnosta, koska keho ei sitä itse pysty tuottamaan. Hyviä Omega-3 sisältäviä ruokia ovat kala ja varsinkin rasvainen kala. Se vaikuttaa ihmisen terveyteen ja tietenkin hyvinvointiin.

Urheilijana on hyvä varmistaa se, että saat tarpeeksi omega-3 rasvahappoja ja se onnistuu sillä, että muistaa syödä riittävästi kalaa ja jos se ei riitä niin on hyväksi nauttia omega-3 ravintolisää.

CLA

CLA on tärkeä rasvahappo, joka tukee esimerkiksi hyvin painonpudotuksessa, hyvä lisä myös ympäri vuoden.

CLA eli konjugtoitunut linolihappo on hyödyllinen ja välttämätön omega-6-rasvahappo, sen takia koska kroppa ei pysty sitä tuottamaan itse ollenkaan niin se on todella tärkeää saada ravinnosta.

Kyseinen lisäravinne on myös ehdottoman tärkeä aine solumembraaneille ja se myös osallistuu muiden rasvahappojen kanssa immuunipuolustuksen tukemiseen ja säätelee verenpainetta.