Allergikoille

Monella ihmisellä on jonkinlaisia allergioita. Allergia itsessään on harmmillinen asia jolle ei voi tehdä mitään. Lisäravinteissa mahdolliset allergiat on otettu huomioon, joten lisäravinteiden käyttö ei esty. Allergia itsessään tarkoittaa, että elimistö reagoi aineisii eri tavalla, jollekkin voi aheutua yliherkkyysongelmia, kuten kutina tai turpoaminen. Aina kun olet ostamassa lisäravinteita ja tiedät, että sinulla on lisäaine allergia ota se huomioon ja valitse lisäravinne joka ei sisällä esimerkiksi pähinkää.

Näin allergikoille on mahdollista saada lähes samoja lisäravinteita kuin muutkin, tosin ilman lisäaineita jotka aiheuttavat yliherkkyysoireita.

 

Gluteeni-Intoleranssi

Autoimmuunisairaus eli Gluteeni-intoleranssi (keliakia) tarkoittaa sitä, että henkilö kenellä se on niin ei pysty ollenkaan syömään ruokaa mikä sisältää gluteenia. Esimerkiksi vehnä ja rukii sisältää gluteenia, se on proteiini.

Kyseisestä allergiasta kärsineille gluteeni aiheuttaa tulehduksia ja pahaa vauriota ohutsuolen limakalvoihin, sen takia keho ei pysty sietämään yhtään ravintoa nomaalisti. Tästä syystä on tärkeää olla tarkka oman ruokavalion kanssa ja jättää kokonaan gluteeni pois.

Laktoosi-Intoleranssi

Laktoosi-intoleranssi tarkoittaa sitä, että on yliherkkä maitosokerille tai laktoosille, eli se ei ole varsinainen allergia. Henkilä kenellä on tämä allergia, niin häneltä puuttuu laktaasi-entsyymi, joka siis pilkkuu maitosokerin. Kun sitä ei ole niin laktoosi menee paksusuoleen, jossa bakteerit aloittavat sen hajoamisen. Se ei ole vaarallista, mutta aiheuttaa ikäviä vatsakipuja ja saa vatsan sekaisin. Nämä oireet välttää sillä, että vähentää ruokavaliosta laktoosi tuotteet tai lopettaa kokonaan niiden käyttö.

Pähkinäallergia

Usein ihminen, ketä on allerginen pähkinälle niin hänellä on myös allergia monille eri pähkinälajeille. Yleisimpiä oireita ovat kutina joka leviää, ihottuma, hengitysvaikeudet, vatsakipu ja jos olet pahasti alleginen niin siinä tapauksessa voi tulla jopa shokkireaktio.

Ne kenellä pähkinäallergia on niin heidän pitää olla tarkka siitä mitä elintarvikkeet pitävät sisällään ja varmistaa, ettei ne sisällä pähkinöitä.

Onneksi kuitenkin on vaihtoehtoja myös pähkinäallergiasta kärsiville ihmisille. Tuotteet ei sisällä ollenkaan pähkinää eikä niitä ole valmistutte samassa tiloissa missä pähkinöitä käsitellään.